Člani SDPVN smo se že drugo leto zapored udeležili dogodka Bioblitz – 24 ur z reko Muro, ki je v organizaciji Zavoda RS za varstvo narave in mnogimi sodelujočimi organizacijami tudi letos potekal v Veržeju, in sicer v petek, 10. 6. 2016. V okviru dogodka smo izvedli dve poučni ustvarjalni delavnici izdelovanja netopirjev za najmlajše, zvečer pa smo zainteresirane peljali na kratek sprehod z ultrazvočnimi detektorji do inundacije Stara Mura. Tam smo radovednežem predstavili še metodo terenskega mreženja, hkrati pa so se lahko tudi pobližje spoznali z netopirji. Letos pa je bil poleg aktivnosti, ki so jih pripravila najrazličnejša naravoslovna društva, za vse sodelujoče organiziran še spust s čolni po reki Muri.

Nekaj fotografskih vtisov z dogodka pa spodaj:

Razstave na prostem zaradi nepredvidljivega vremena nismo postavljali, smo pa fotografije uporabili kar kot učni pripomoček. Osnovnošolci so z zanimanjem prisluhnili kratki predstavitvi, čemur je sledila delavnica izdelovanja netopirskih magnetkov.

Ustvarjalna vnema in izdelki.

Ker k sreči ni bilo dežja, smo popoldansko predstavitev preselili kar pred šotor.

Spust po Muri.

Z detektorji smo se sprehodili vse do inundacije Stara Mura, kjer smo udeležencem na kratko predstavili terensko metodo mreženja.

Zagotovo najbolj zanimiv del – bližnje srečanje z netopirjem.

Adijo, Mura, se vidimo kmalu …

Pri izvedbi in organizaciji dogodka so sodelovali člani SDPVN: Jasmina Kotnik, Nika Krivec, Jan Gojznikar, Renato Fajfar, Nina Gregor in Simon Zidar.