Za ohranjanje netopirjev lahko naredimo veliko, če se o njih bolje podučimo. Z dogodki, ki jih pripravljamo v okviru Mednarodne noči netopirjev 2023 (MNN 2023), želimo predstaviti te zanimive sesalce, njihov način življenja ter poudariti, zakaj so ogroženi in kaj lahko sami storimo, da jih pomagamo ohraniti.

    Uradni datum letošnje Mednarodne noči netopirjev je sicer 26. in 27. avgust 2023, ko se po svetu odvije vrsta različnih dogodkov, vendar bodo v Sloveniji dogodki potekali tudi kasneje, v septembru.

    Mednarodno noč netopirjev koordinira organizacija Eurobats, dogodek pa po svetu poteka že vse od leta 1997 v več kot 30 državah. Slovenija se praznovanju pridružuje že 25. leto zapored.

    Vljudno vabljeni na raznolike dogodke po različnih krajih po Sloveniji!

    Rjavi uhati netopir Plecotus auritus je NETOPIR LETA 2022 – 2023. Partnerji BatLife Europe so za vrsto leta izbrali rjavega uhatega netopirja, zato se bodo organizacije iz preko 35 evropskih držav v letih 2022 in 2023 osredotočale na promocijo varstvenih rešitev ter na dvig javne ozaveščenosti o tej ogroženi vrsti netopirja.